Ajankohtaista

Tutustu Nordin kesätyöntekijöihin

Julkaistu

15.8.2023

Nordilla on tällä hetkellä kolme kesätyöntekijää, jotka kaikki opiskelevat LUT-yliopistossa. Kysyimme heiltä, millaista on työskennellä Nordilla niin opintojen ohella kuin täyspäiväisesti, sekä millaisia eväitä he ovat saaneet työkokemuksen myötä tulevaisuuteen.

Ympäristötekniikkaa viidettä vuotta aloittava Iiro, 26, on jo toista kesää töissä Nordilla. Iiro pääsi työskentelemään Nordille jo yrityksen alkuvaiheessa ja on saanut vastuuta kokemuksen myötä. Hän on työskennellyt opintojen ohella osa-aikaisena sekä täyspäiväisesti kesällä. Viimeisimmän kesän Iiro on työskennellyt Helsingistä käsin.  

Iiro on opiskellut neljä vuotta LUT-yliopistossa ja nyt hänellä on ensimmäinen vuosi maisteriopintoja kiertotalouden parissa takanapäin.

”Ensimmäisen vuoden maisteriopinnot sujuivat hyvin. Kurssit olivat mielenkiintoisia ja tekemistä riitti paljon. Minulle tuntui luonnolliselta palata kesätöihin Nordille, sillä pystyn hyödyntämään opintojani monipuolisten työtehtävien parissa ja opin koko ajan uutta erilaisten haasteiden edessä. Lisäksi Nordin hyvä työporukka sekä etätyömahdollisuus innostivat minua jatkamaan Nordin tiimissä.”

Iiro on kuluneen kesän aikana työskennellyt Helsingistä käsin, eli tehnyt täyspäiväisesti etätöitä ensimmäistä kertaa.

”Etätyöt ovat sujuneet mielestäni hyvin. Minulla on kotona hyvät työskentelypuitteet ja saan työkavereihini helposti yhteyttä. Etätyöskentelyssä on tärkeää muistaa malttaa pitää taukoja. Nordilla meillä on esimerkiksi Teamssin välityksellä oma kahvitauko kerran viikossa, jonka aikana vaihdetaan kuulumisia eikä puhuta niinkään työasioita. Mielestäni tiimimme sisällä kommunikaatio toimii hyvin, vaikka asummekin eripuolilla Suomea.”

Seuraavaksi Iiro suuntaa syyslukukaudeksi maisterivaihtoon Kroatiaan.

”Odotan innolla vaihtoon lähtemistä, sillä se on ollut haaveena yliopiston alusta asti. Nordilla työskennellessäni olen saanut hyviä eväitä myös vaihtoa silmällä pitäen. Olen päässyt osallistumaan erilaisiin tilaisuuksiin, joissa olen joutunut haastamaan itseäni esimerkiksi esiintymällä isommille ryhmille. Myös työskentely pohjoismaisten kollegoiden kanssa on tuonut itsevarmuutta esimerkiksi kielitaidon suhteen. Lisäksi työskentely erilaisten ihmisten kanssa on tuonut arvokasta oppia sosiaalisista taidoista. Näillä eväillä on hyvä lähteä vaihtoon.”

Tuomas, 25, aloittaa syksyllä viidennen vuotensa LUT-yliopistossa energiatekniikan opiskelijana. Tuomas aloitti Nordilla keväällä 2023 ja hän löysi nopeasti roolinsa yrityksessä. Kysymme Tuomakselta vastasiko työskentely uusiutuvan energian yhtiössä hänen odotuksiaan ja onko hän kokenut opintojen tukeneen työskentelyä.

Tuomaksella on ensimmäinen vuosi energiatekniikan maisteriopintoja takanaan eli työskentely Nordilla vastaa hyvin pitkälti oman alan opintoja.

“Opinnoissa käydään läpi kaikkia energiantuotantomuotoja, joten on ollut kiva päästä keskittymään vain uusiutuvaan energiaan, joka minua eniten kiinnostaa. On ollut myös mukava nähdä, kuinka koulussa opittuja tietoja ja taitoja voidaan hyödyntää työelämässä. Nordilla työskennellessä saa hyvän kokonaiskuvan siitä mitä uusiutuvan energian hankkeet vaativat ja kuinka niitä toteutetaan.”  

Tuomas on saanut paljon vastuuta heti alusta asti ja työpöydälle on kertynyt hyvinkin erilaisia työtehtäviä.

“Täällä on päässyt tekemään töitä laidasta laitaan. Olen päässyt laskemaan opinnoista tuttuja kannattavuuslaskelmia, tekemään erilaisia materiaaleja hakemuksiin ja etsimään ja kontaktoimaan uusia, potentiaalisia alueita. On ollut kiva nähdä, että työpanosta arvostetaan ja kesän aikana luotuja työkaluja hyödynnetään.”

Vaikka työtehtävien aiheet ovat opintojen kautta tuttuja, Tuomas on oppinut myös paljon uutta kesätöiden kautta sekä saanut uusia kokemuksia.  

“Uusiutuvan energian hankkeisiin liittyy paljon asioita, joita opinnoissa ei käydä läpi, kuten luvitusta ja maanomistajien omia näkemyksiä. Näiden kautta olen saanut uusia näkökulmia uusiutuvan energian tuotantoon. Myös kansainvälinen yhteistyö Norjan ja Ruotsin yhtiöiden kanssa on ollut hienoa ja olen saanut myös sieltä apua töideni kanssa. Yksi kesän kohokohdista oli päästä vierailemaan Norjassa Suomen suurlähetystössä keskustelemassa uusiutuvan energian tulevaisuudesta.”

Neljättä vuotta aloittava ympäristötekniikan opiskelija Nellinoora, 23, aloitti työt Nordilla alkuvuodesta 2023. Hän työskenteli kevään osa-aikaisena opintojen ohella ja kesällä jatkoi työskentelyä täyspäiväisesti. Nellinoora on oppinut paljon uutta, sillä energiatekniikka on hänelle uusi aluevaltaus.  

Nellinoora aloitti työt Nordilla tammikuussa 2023. Alkuvuoden Nellinoora teki siis töitä koulun ohella.

”Koulun ja töiden yhdistäminen sujui yllättävän vaivattomasti. Sain vapaasti sovittaa viikon työtunnit omien aikataulujeni mukaan. Töissä minulle painotettiin sitä, että koulu menee töiden edelle, joten töiden aloittaminen ei lisännyt stressiä. Työkaverit olivat avuliaita ja vastaanottavaisia heti alusta asti joten Nordin tiimiin oli helppo päästä mukaan. Aluksi töiden ja koulun yhdistäminen vaati tarkempaa aikatauluttamista ja uuden päivärytmin opettelua, mutta siihen tottui nopeasti. Oli myös piristävää saada päiviin vähän uutta sisältöä.”

Energiatekniikka on Nellinooralle uusi aluevaltaus.

”Jännitin aluksi sitä, ettei minulla ollut kattavaa pohjaa energiatekniikasta tai laajempaa tietoa tuuli- tai aurinkovoimasta. Huomasin kuitenkin, että meidän tiimissämme pyritään tunnistamaan kaikkien vahvuudet ja työtehtäviä jaetaan niiden mukaan. Nordilla annetaan mahdollisuus ja erityisesti kannustetaan haastamaan itseään uusien työtehtävien parissa, ja monesti opetellaan yhdessä työtä tehdessä. Apuakin saa aina pyytämällä.”

Nellinoora sai mahdollisuuden tehdä kandidaatintyötään kesällä esiselvitystyönä aurinkovoiman noustessa mukaan Nordin portfolioon.  

”Minulle avautui mahdollisuus tehdä kandidaatin työtäni esiselvitystyönä aurinkovoiman noustessa mukaan hankekehitysportfolioomme. Minusta on hienoa, että voin olla hyödyksi Nordille ja samalla edistää opintojani. Hienoa on myös saada neuvoja ja vinkkejä työhöni alan ammattilaisilta.”

Piia Heikkinen

piia.heikkinen@nordi.fi

050 505 3860