Ajankohtaista

Nordin emoyhtiö on myynyt Nordi Offshore Wind Oy:n

Julkaistu

6.6.2024

Nordin emoyhtiö Njordr AS on myynyt merituulihankkeita suunnittelevan Nordi Offshore Wind Oy:n kansainväliselle uusiutuvan energian kehitysyhtiölle, jonka tavoitteena on kasvattaa toimintaansa Suomen markkinoilla. Kauppa kattaa merituulivoimahankkeita ja niiden luvitukseen ja kehitykseen liittyviä lupia ja selvityksiä. Yhdellä Selkämerellä sijaitsevalla hankkeella on lainvoimainen valtioneuvoston myöntämä tutkimuslupa. Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Yhtiöllä ei ole työntekijöitä.

Myynti on jatkumoa syyskuussa 2023 tehdylle kaupalle, jossa Nordin ruotsalaisen sisaryhtiön Njordr Offshore Wind AB:n koko osakekanta myytiin. Samassa yhteydessä suomalainen Nordi Offshore Wind Oy siirrettiin Njordr AS:n omistukseen.  

”Tämä on lyhyen aikavälin sisään toinen transaktio Njordrin ja kansainvälisesti merkittävän uusiutuvan energiantoimijan kanssa. Kauppa todistaa strategiamme toimivuuden ja kykymme realisoida merkittävää arvoa olemalla edelläkävijä,” kertoo Njordrin hallituksenpuheenjohtaja Alf Enqvist.

”Nordi keskittyy Suomessa jatkossakin aurinko- ja maatuulivoimahankkeisiin sekä niihin liittyviin sähkövarastoihin. Olemme sitoutuneet kehittämään vastuullisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät sekä ympäristöä että paikallisia yhteisöjä,” toteaa Nordin toimitusjohtaja Piia Heikkinen.

Yhtiö jatkaa uusiutuvan energianhankeportfolionsa kehittämistä Suomessa ja Ruotsissa.

Lisätietoja:

Alf Enqvist, Njordrin hallituksenpuheenjohtaja, +46 70 538 5405

Nordi Oy

Nordi on suomalainen uusiutuvan energian yhtiö. Sen omistaa norjalainen hankekehitysyhtiö Njordr, joka kehittää tuuli- ja aurinkoenergiahankkeita sujuvasti ja ketterästi, ja jonka tavoitteena on tulla merkittäväksi tekijäksi pohjoismaisessa energiamurroksessa. Luomme pitkäaikaista arvoa kehittämällä uusiutuvaa energiaa vihreän teollisuuden ja työpaikkojenmahdollistamiseksi. Meillä on ihanteelliset edellytykset vauhdittaa alueellista energiamurrosta merkittävällä ja monipuolisella hankeportfoliollamme, jossa on suurenmittakaavan uusia hankkeita. Kokenut tiimimme tunnistaa, kehittää ja optimoi korkealuokkaisia tuuli-, aurinko- ja hybridihankkeita.

www.nordi.fi

 

Njordr

Njordr on Pohjoismaissajohtavaa asemaa tavoitteleva uusiutuvien tuuli- ja aurinkovoimahankkeidenkehittäjä. Luomme pitkäaikaista arvoa kehittämällä uusiutuvaa sähköntuotantoavihreälle teollisuudelle sekä työpaikkojen luomiseksi.  Yhtiöllämme on hyvät edellytykset nopeuttaa alueellista energiamurrosta, sillä meillä on merkittävä ja monipuolinen salkku, joka sisältää laajamittaisia greenfield -hankkeita. Kokenut tiimimme tunnistaa, kehittää ja optimoi arvokkaita tuuli- ja aurinkovoimahankkeita.

www.njordr.no

 

Piia Heikkinen

piia.heikkinen@nordi.fi

050 505 3860